Hjemmeside

Referat fra Wagrain tur i Uge 9, 2003

Klik her for at se det oprindelige turoplæg. Turleder referatet følger lige efter deltager-referatet nedenunder

Glostrup Skiclubs 20 års jubilæumstur 22. februar - 1. marts 2003
Jubilæumsturen skulle gå til Wagrain, hvor mange tilsyneladende har været mange gange før. Vi skulle mødes i Glostrup på P-pladsen bag Motorola fredag den 21. februar kl. 13.45.

Det viste sig hurtigt, at vi havde et mindre problem, idet traileren med alle ski, skistøvler og diverse bagage ikke kunne lukkes. Ca 20 mand havde hver deres kloge råd om hvad der var galt, inden det viste sig at låsesystemet faktisk var i stykker. Der blev fundet et tyndt stykke snor som man derefter bandt omkring traileren, og krydsede derefter fingre for at vi ikke skulle ud og samle bagage op på motorvejen.

Næste problem var, at vi manglede en Fisker. En stor nordjyde i vaders og sydvest ???
Men nej – det var en spinkel fyr – som var ”villig” til at give den første øl i bussen.

Imens vi stod og ventede på afgang, hørte vi folk tale om ”kontor”. Om der nu var lavet et lille kontor i bussen. Helt ærligt – her troede vi, at vi skulle på ferie med nogle festlige mennesker – og så kan de ikke lade arbejdet blive derhjemme. Men gudskelov, var det bare fordi vi ikke havde fået udleveret ”ordbog” over klubsproget. Det var et spørgsmål om der var arrangeret en lille ”bar” i bussen – men bedre blev det, da det viste sig at bussen var én STOR bar. Hvor der hverken var plads til gode eller dårlige videofilm.

Af sted gik det i fint tempo imod Wagrain, lidt for fint iflg. Politiet, så vores chauffører måtte vise køreskiver og af med lidt lommepenge til politiet. Dette forsinkede sovetiden lidt, men efter megen tumult og trængsel på et meget lille toilet på en tankstation, lå alle ned og lyset blev slukket.

Vi blev vækket da vi ankom til Wagrain, hvor vi skulle spise morgenmad. Et meget fint stort morgenbord, men bare for lidt kaffe. I skyndingen havde de tilsyneladende brugt kartoffelvandet til at lave kaffe af, for noget af kaffen smagte meget salt.

Kl ca. 9.00 ankom vi til Hotel Tatzlwurm, hvor de fleste skulle bo. Resten på den anden side af vejen på Haus Thaler. Da vi havde tømt bussen satte vi bagagen op i en del af restauranten hvor vi også iførte os vores skitøj. Og af sted gik det på ”brædderne”. Det var jo spændende om de ville køre den rigtige vej med os igen i år. Allerede 1. dag besøgte vi ”Fedthas” & ”Kuhstall” m.fl. inden vi havnede tilbage på hotellet, hvor vores bagage nu lå et sted på gangarealet og trappen fra stuen til 3. sal.

Vi fik udleveret nøgler og fandt vores værelse, et dejligt værelse med meget fint bad og toilet.
Der var fælles aftensmad kl. 20.00 på Hotel Tatzlwurm hver aften, hvorefter der var mulighed for at gå i kælderbaren hvor der var levende musik. Morgenmaden blev indtaget på det hotel hvor man boede.

Lørdag aften fik vi hver udleveret en flot T-shirt sponsoreret af: Frederiksen EL-service og glarmester F. Weien Svendsen.
Vi blev inddelt i 5 skihold som hver fik udleveret en ”stregbog”, hvori der skulle sættes streger hvis man gjorde sig bemærket på godt eller skidt. Disse streger blev senere på ugen omsat til EUR og derefter til ”små skarpe”.

Ingen slinger i valsen, Søndag morgen kl. 8.45 skulle vi står klar foran vores hotel, hvor vi blev afhentet af vores skilærer Lotte. Iflg. listen skulle vi være 11 på vores hold, de tre fra listen så vi dog aldrig kl. 8.45. Iflg. de andre på holdet var dette et kaffe/kage hold, men det ville Lotte ikke have hængende på sig. Kaffe blev det ikke til i løbet af ugen udover morgenkaffen, og kagen smagte vi en enkelt aften til dessert. Vi måtte ned på grædende knæ for at få lov til at holde en lille formiddagspause – jeg sagde lille – for vi nåede dårligt at komme på toilettet og ryge en hel cigaret blev det i hvert fald ikke til, før vi stod på skiene igen. Vi har været på ski mange gange og klaret os tilfredsstillende iflg. os selv, men iflg. Lotte kunne vi ikke stå på ski. Ikke samlede ski, men afstand imellem. Tryk med stortåen, ned i knæ, frem i støvlen, aggressivitet osv, osv, en helt masse ting man skal huske på samme tid. Men ikke desto mindre fandt vi os selv midt i puklerne en dag, og ned kom vi. Det største var dog da Lotte sagde ”fint”. Vi havde en god skilærer, men frafald havde vi på holdet, den sidste tur op kunne vi alle sidde i en 4 stolelift.

Afhængig i af hvilket område vi kørte i, blev der aftalt hvor der var fælles frokost kl. 12.00, og hvor der var after ski kl. 16.00. Jeg nåede aldrig helt at finde ud af hvor jeg var, men sjovt var det. Nogle af de foretrukne steder var Fedthas (god Jægerthe), Hans i hullet (obsler smagte som ”Rævepis & terpentin” – sikkert også lavet på hjemmebrænderiet – og Jægerthe´n smagte nogenlunde på samme måde), Frida, Fedthas jr., Berghof og ”Jeppe på Bjerget” (her lugtede indelukket og af friture, men Jægerthe´n slog som en hest sparkede, eller også var det fordi det var et af de sidste steder på nedturen), Haar Trog, Kuhstall og mange flere jeg ikke fandt ud af.

Onsdag var der arrangeret en pige-/drengetur, hvor Pernille var guide for drengene og Arne for pigerne. Arne bestod prøvelsen med at holde styr på sine 16 ”høns”, han blev dog lidt lang i ansigtet ved 1. stop, hvor han efter en hurtig ”tissetår” kom op og alle ”høns” var væk. Da han begyndte at smile (troede han havde fri resten af dagen) dukkede alle høns dog frem. Han fandt hurtigt ud af hvad vores hensigt med dagen var. Da vi alle stod med skiene på igen efter 1. stop, spurgte Arne ”Er der nogle der skal tisse”, hvorefter 16 råbte ja i munden på hinanden, ergo måtte vi stoppe igen ved næste bar. Efter et par gevesner og ”En knaldrød gummibåd” på gulvet fortsatte vi ned til liften. Sidste stop blev ”Haar Trog” hvor Arne måtte på bordet flere gange for at få ”hønsene” til at tie. Bodytequilaen var et stort tilløbsstykke.

Fredag var der lagt op til fastelavn, alle skulle klædes ud og møde til picnic på et plateau lige før Fedthas – synd at ikke alle fulgte opfordringen! Det var lidt af et show at få bragt alle de ting op som arrangørerne havde indkøbt til dette arrangement. Boye skulle ned med en ramme øl, brættet skred og rædslen var malet i ansigtet på ham ved tanken om, at alle disse dejlige øl skulle trille ned af bakken, så han kastede sig hæmningsløst over kassen, så der kun var nogle få stykker der smuttede, andre så dog uheldet og strøg ud på løjpen og fik bjærget de vildfarne dåser. En tønde blev hængt op, hvorefter alle slog katten af tønden. John blev hædret som kattekonge, Liselotte som kattedronning og Snemand Michael som bedste udklædning, der var flotte præmier til alle sponsoreret af Snow Fun. Efter en tur hos Fedthas var der en meget fin picnic i sneen og hele dagen blev sluttet festligt af med fakkeltog i mørket fra Berghof og hjem ….. helt igennem en sjov og dejlig dag J

Efter en meget dejlig uge, med det mest fantastiske vejr (klar blå himmel hele ugen), masser af skiløb, endnu mere after ski og samvær med en masse dejlige mennesker, er vi nu nået til hvor stregerne skal ”drikkes” og de sidste EURO brændes af. Det bliver igen en aften med en masse sang. For os nye skulle prøvelsen med ”Der haddevat engang” overstås. Udover skigymnastikken kunne man også have nogle sangøveaftener, idet dette er en stor del af turens indhold.
Lørdag lignede de fleste fra skiklubben nogle ”zombier”. Der var ikke meget aggressivitet i skiløbet. Og nogle droppede alt om skiløb og gik i svømmehallen i stedet.
Efter afsked med Holstebro skiklub & ”Fjederen” kørte en meget stille bus af sted kl. ca. 19.30. ”Zombierne” var kørt trætte og ”kontoret” kunne være etableret i et lille kosteskab.

På sådan en uge sker der mange andre spøjse ting:
Holstebro skiklub var også på hotellet, en udsending derfra anmodede en aften om at vores formand kom på besøg. Arne bar Dyrner ind i audiens hos deres formand Erling. Efter prøvelsen med vores klubsang ”Der haddevat engang” blev Erling til Lærling, og måtte ligge under for dette resten af ugen, da det kun kunne ophæves når han kunne sangen udenad.

Jannie mistede sine ski i terrænet og ”vupti” så stod de lige foran hende igen, da hun stod nede ved ”Kuhstall”.

Yvonne præsterede at slå sig selv bevidstløs med sin skistav, som derefter udløste en dag med den farvestrålende ”Andehue”.

Livebandet i kælderbaren fik konkurrence af Dyrner på kosteskaft i høj tenor - de kunne hverken holde tonen eller masken.

Boye vandt limbokonkurrence da Steen trak ham under kosteskaftet i klokkeværket!
Til slut vil vi sige tak til Bjarne og Boye for en meget velarrangeret tur, selv vejret havde I sørget godt for.

Som ny i klubben var vi selvfølgelig spændt på denne tur, med så mange nye mennesker, men lige fra starten blev vi godt modtaget og alle skal have tak for denne velkomst.

SKIhilsner, Tom og Bolette


Turlederreferat

Årets bedste ugetur er blevet afviklet i god ro og orden. Turen som også var en slags jubilæumstur gik, for at følge de gamle traditioner, til Wagrain. Vi sagde goddag til hinanden på Glostrup station d. 21 feb. Og alle 52 kom til tiden, lige på nær en enkelt skihaj der kom meget for sent, men da denne skihaj gav en omgang til bussen vil vi undlade at nævne navne. Bussen som ikke var vores sædvanlige dobbeltdækkerbus blev straks lavet til en stor festsal, og med 2 gode og glade styrmænd kom vi til alperne i højt humør og med gode ben. Vi havde et dejlig hotel med god mad og en lille, men rar kælderbar der blev frekventeret flittigt af jubilardeltagerne. Den første aften blev der uddelt en lækker t-shirt til alle deltagere og en af sponsorene Frederiksen-EL var selv med på turen, men vi manglede desværre Per (DEO) Weien Svendsen, så vi vil gerne benytte lejligheden til at takke for gaven :o)

OverBjarne og Boye havde arrangeret fuld solskin hele ugen, så der blev brugt solcrem i rå mængder. Der blev også kørt skiskole på turen og der var en del der blev meget bedre, end de selv havde regnet med så det var en positiv ting. Vi måtte desværre aflyse vores kælketur p.g.a. for lidt sne på vejen, men vi kørte til gengæld ned af pisten i et flot, men lille fakkeltog. Samme dag var der også picnic/fstelavn, hvor næsten alle havde gjort en hel del ud af deres udklædning (se billede) der blev kørt i samlet flok rundt på pisten og der var da også mange beundrerne blikke, men det er vel meget normalt når der kommer ca. 40 personer ned af pisten i fuld udklædning. Alt i alt har det været en super tur, og vi takker alle deltager for det gode humør og at i gad bidrage med sang og lidt dans på bordet.

Stor Skihilsen Boye og OverBjarne


Wagrain

Jubilæumstur til Østrig
I anledning af Glostrup Skiclub´s 20 år´s jubilæum, har vi den store fornøjelse at kunne tilbyde en klubtur til Wagrain. For mange i klubben vil ordet Wagrain bringe en masse sjove og gode minder frem, Glostrup Skiclub har hele 13 gange, taget til den hyggelige alpelandsby, og efter nogle års pause er det tid igen.
For dem der ikke kender Wagrain, er byen indbegrebet af østrigsk hygge og charme, Wagrain ligger smukt og sneklædt i Salsburgerland, i Sportwelt Amade´, 350 kilometer hvide fornøjelser til skiløbere på alle plan, og har man flere kræfter tilbage, er der afterski på Kuhstal, et traditionel østrigsk sted med gang i den. Eller der kan slappes af i det store badeland "Wasserwelt Amade"
Vi vil på denne jubilæums tur genoptage de gamle traditioner, samt skabe nogle nye. En tur du ikke må gå glip af, men skynd dig, forsalget er i gang, og der er kun få pladser tilbage.

Afrejse:
Afgang fra Glostrup fredag d. 22 februar 2003 kl.ca.14.00. Hjemkomst samme sted søndag d. 2 marts 2003 ca. kl. 10.00

Indkvartering:
Vi skal i år bo på to pensioner med kun 15 meters afstand.
Haus Thaler: Hyggelig pension med 32 senge, skiløb til og fra døren, beliggende ved liften ” Flying Mozart”. Alle værelser med douche/wc, tv og safebox. Husets sauna kan frit benyttes. Morgenmaden indtages på pensionen, og aftensmaden indtages på: Tatzlwurm: Er kendt fra tidligere Wagrain ture, som der vi spiste morgenmad, på ankomst dagen. Tatzlwurm har 120 senge, alle med douche/wc, tv, telefon. Også her kan saunaen frit benyttes. Efter den fælles aftensmad, er der mulighed for en drink i den hyggelige kælder bar.

Forplejning:
Turen udbydes med morgenmad i 7 dage og aftensmad i 7 dage. Da alle sikkert gerne vil have god tid til nyde den østrigske afterski, og et velfortjent bad, vil der være fællesspisning kl.20.00.

Transport:
Vi kører direkte fra Glostrup i moderne dobbeltdækker bus med sovesæder, toilet, video, musikanlæg og meget mere. Omkring kl.19.30 gøres holdt for spisning af aftensmad i Nordtyskland, der vil også være mulighed for at købe lidt spiseligt samt drikkevarer undervejs. Vi vil være underlagt Glostrup Skiclub`s rygepolitik. Vi kører non-stop med små pauser i Tyskland, efter nat pausen bliver sovepladserne slået ud, så der er mulighed for at hvile lidt. Når vi har passeret den tysk/østriske grænse, tidlig lørdag morgen, holdes morgenpause, og der mulighed for at få lidt at spise. Normalt stiger en skiguide på bussen ca. en 1/2 time før ankomst, med de seneste sne og vejrmeldinger. Vi forventer at være i Wagrain kl. ca. 9.00

Skiskole:
Vil foregå efter det nye undervisnings koncept: 3 halve dage og 1 hel dag med temaundervisning. Det hele på niveauer fra begyndere til øvede.

Skileje/Køb af udstyr:
Der vil blive mulighed for at leje eller købe udstyr i Wagrain til absolut rimelige priser. Nærmere herom på informationsmødet.

Priser:
Voksne Kr. 5.575,-
Bestyrelsen har besluttet, at man skal være over 16 år for at deltage på denne tur.

Inkluderet i prisen er:
Transport fra Glostrup i sovebus og retur, inkl. færgebilletter og vejskatter. Ophold i lejligheder/dobbeltværelser alle med bad og toilet. Morgenmad i 7 dage
Aftensmad i 7 dage. (3 retters valgfri menu). Liftkort i 8 dage. (værdi 1475,-). Skiundervisning af vores egne instruktører. Kælketur (hvis vejret tillader det). Picnic

Deltagerantal:
Der kan maksimalt deltage 52 personer (inkl. instruktører og turleder) så det tilrådes, at der fortages hurtig tilmelding til turen, idet der allerede på forhånd er solgt mange pladser.

Tilmelding:
Tilmelding til turen sker ved at indbetale Kr. 500 pr. person i Nordea bank. Reg 2277 konto. 0345 227 547. Bjarne Christiansen, Degnestræde 36, 2670 Greve, mrk. Wagrain 2003

Tilmelding kan udelukkende ske ved indbetaling af depositum samt udfyldelse af ”Tilmeldingsblanket til skiture i Glostrup Skiclub 2003”

Sidste frist fortilmelding er d.1. november 2002. Restbeløbet skal indbetales senest d. 08. december 2002 .

Afbestilling eller aflysning:
Ved afbestilling før d. 8. december 2002 (skriftligt) er depositum tabt, såfremt reservedeltager ikke kan fremskaffes. Ved afbestilling efter den 8. december 2002 ved dokumenteret sygdom ell. lign. tilbagebetales det beløb, der eventuelt refunderes af hotel, liftkort m.v. Såfremt reservedeltager kan fremskaffes, refunderes det fulde indbetalte beløb minus kr. 250,-. Eventuel tilbagebetaling finder først sted efter turens afvikling og afslutning af rejse-regnskab. Glostrup Skiclub forbeholder sig ret til at aflyse turen, såfremt turen ikke fuld-tegnes. Der tages endvidere forbehold for valutas-vingninger, prisstigninger på olie, færge-billetter, vejskat m.m.

Overtegning:
Såfremt turen overtegnes, noteres de resterende interesserede på venteliste. Depo-situm refunderes umiddelbart. Selve turens budget er baseret på, at turen økonomisk skal hvile i sig selv. Et mindre overskud tilfalder ubeskåret det alpine arbejde i Glostrup Skiclub.

Det tilstræbes i øvrigt at finde et fast "After-ski sted", hvor alle kan mødes ved skiafslutningen hver dag. Om alle disse ting vil der blive givet yderligere oplysninger ved informationsaftenen.

Eventuelle tvivlsspørgsmål besvares af: Over Bjarne/ Boye Tlf. 28270536 / 40109757