Valdisere.com


Webcams


Val d'Isère, Frankrig i Uge 11, 2004

Referat fra Val D'isere tur 2004

Klik her for at se det oprindelige turoplæg.

Fredag den 5 marts startede ugeturen fra Glostrup Station til Val d´Isere. Det var den tur der blev sidst udsolgt hvad nok også skyldes prisen, men til gengæld må jeg også sige, at der var mange ting som jeg personligt satte pris på, der var inkluderet i turen.
Bussen var en dobbeltdækker beregnet til 65 personer og når man kun er 40, har man rigtig god plads, specielt når man skal sove. Der var også inkluderet mad 4 aftener, picnic og nok det mest geniale, en gang morgenmad da vi kom frem med æg, pølser, bacon tomater m.m., således at bunden var lagt for en god dags skiløb.
Til gengæld er jeg ikke imponeret af de lejligheder i det velkendte franske design.
Jeg ved ikke hvad det er for nogen tanker den arkitekt har gjort sig. Men konceptet må have været, de skal ikke have det for godt.
Toilettet placerede de midt i lejligheden, så smalt at man før man træder ind skal afgøre om det er bimmelim og bummelum, og når man lukker døren tænker man over at der var faktisk rigtig god benplads i flyet på den sidste charterferie.
Og så besluttede arkitekten sig for at der ikke skulle være nogen udluftning fra toilettet.
Nu forlanger jeg ikke alverden, det behøver ikke nødvendigvis at være som i bussen på vej derned, hvor der på toilettet var en ventilation, så man kom ud derfra med den samme frisure, som når man har taget den sorte piste i æg.
Men en smule ventilation ville være ok, så man kunne bringe føjtallet for et morgenbesøg fra 10 til 6 i løbet af en 5 minutter.
Men arkitekten har sikkert kalkuleret, ingen ventilation, og så investerer jeg mine sparepenge i et firma der sælger blomsterduft på sprayflakser.
Der er altså en grund til at de lejligheder stå tomme flere måneder om året og der har aldrig, trods boligmangel, været nogen der har forsøgt at besætte dem. Det er lejligheder af en standard der ville må Marokkanske bådflygtninge til at sige, nej der sætter vi grænsen. Hvis det er det i kan tilbyde så vender vi kajakken og padler hjem igen.

De første 2 dage var lidt blandede da det sneede og ind i mellem var sigten noget nedsat. Alt var sløret, hvilket så ikke var den store forskel den tilstand vi bragte os i, i bussen på vej der ned.
Men derefter klarede det op og det blev super vejr de næste 5 dage, så skiløbet var ren selvtillid.
Det var også dejligt at man kunne løbe på ski og tage på afterski de fleste dage uden at tænke på at skulle hjem og købe ind og lave mad, fordi der var så mange dage med aftensmad inkluderet. Det gjorde også at man fik meget tid sammen med alle de andre på turen.
Specielt den ene aften var en oplevelse hvor vi spiste på Les Clochetons, som var en gourmet restaurant der havde været en artikel om i Berlingske kort forinden. Det var en super oplevelse for os, men måske ikke så stor en oplevelse for de andre gæster, der havde forestillet sig en stille og rolig aften, hvor de kunne nyde små dekorative portionsanretninger på kæmpe tallerkener. Maden var fantastisk, men underholdningen, som vi selv sørgede for, blev ikke så godt modtaget af de andre gæster.

I prisen var også inkluderet 3 halve dage og en hel dags skiskole, hvilket jeg finder alt for meget. En skiferie er for kort til så meget skiskole, og når forholdene så er sådan at der er pulversne uden for pisterne, kan skilærerne ikke lade være med at diktere offpiste i en højere grad end de fleste af deltagerne syntes er interessant. Dette betød også at flere droppede ud af holdene.
Det var i øvrigt et super godt område at stå på ski. Alt var åbent og godt præpareret. Der var masser af gode restauranter i terrænet, men priserne havde fået et godt hug opad i forhold til sidst jeg var i Frankrig.
Scan ski arrangerede en super picnic, hvor vejrforholdene var ideelle og maden var suveræn.
Tour de Chambre blev en hektisk affære. Vi havde 3 aftener hvor der hver gang skulle besøges 4 lejligheder, med en halv time til hvert sted, og når der så serveres væsker der smager ganske uskyldigt, men sparker røv, så får aftenen en kick start.


Men alligevel må vi jo konkludere at turdeltagerne havde en gennemsnitsalder, som forklarer at der ikke længere, på nær et par stykker, er den samme aktivitet i nattetimerne, der ellers har været et kendetegn ved klubturene.
Erling fik som turleder ekstra arbejde med at være mægler mellem, Scan ski, skiudlejning og deltagere der fik stjålet ski fra den aflåste skistald, og kontakt med en deltager på hospitalet, men alle kom med hjem i god behold.
En god tur, med godt humør, og fortrinlig mad og super skiforhold det meste af tiden. Det her var en tur, hvor man betalte for, at der var sørget for det meste og hvor skiløbet var sat i højsædet.

Henrik
 

 

Gommens bryllupsrejse

Dette års ugetur startede lidt atypisk med alle skaderne og efterfølgende afbud før turen og ingen alvorlige skader på selv turen.
Fredag den 5 marts startede uge turen fra Glostrup Station til Val d´Isere. Vi var 39 der skulle med bussen, 6 stykker der tog fly der ned og Karen der tog den kendte vej gennem alperne.

Bussen var en dobbeltdækker beregnet til 65 personer og når man kun er 40, har man rigtig god plads, specielt når man skal sove. Turen gik smertefrit med afslapning og kortspil hvor nye medlemmer blev introduceret i den ædle kunst at give en omgang. Vel fremme i Val d´Isere fik vi tømt bussen, fyldt maverne med en solid morgenmad og var klar til at løbe på ski.
De første par dage havde vi lidt blandet vejr med sne og dårlig sigtbarhed men vejret klarede op og vi fik 4-5 dage med sol og masse af nysne. Den megen nysne bevirkede også at samtlige skihold fik lov til at prøve kræfter med lettere dybsne kørsel samt en del off-piste kørsel. Det bevirkede dog også en del mytteri på skiskolen hvor en del hold blev amputeret da eleverne ikke helt havde samme tiltro til egne evner som skilærerne.
Vi havde som noget nyt også indført et ’off-piste’ hold med en fransk skiguide (Nicolas) som fører. Det var en god oplevelse for alle på holdet da Nicolas var i stand til altid at finde god sne.

Vi havde danske stedet Le Petit Danois som et af vores spisesteder og afterski sted. Der var dog ikke så meget gang i det til afterski og da det også lå lidt afsides for pisterne samt vores lejlighedskompleks tog vi på ’bananen’ i stedet for. Her indtog vi hurtigt kælderen hvor væskeunderskuddet hurtigt blev dækket med den lokale øl. Som spisested var LPD dog godt, betjeningen var hyggelig og maden og vinen flød rigeligt. Fra turlederen skal der også lyde en stor tak fra LPD for vores måde at være på. Citat: de opførte sig jo ikke som danskere!
Vores lejligheder var som forventet ikke så store, men lå heldigvis meget tæt på hinanden så de 12 ’tour du chambre’ der også var en del af turen forløb glat. Her var der mange opfindsomme temaer og spændende drinks.
Vores picnic blev afholdt i samarbejde med Scan ski der arrangerede en super picnic, hvor vejrforholdene var ideelle og maden var suveræn. Vores medbragte engangsgriller kom også til deres ret med en lind strøm af grillede pølser. Der var også en del udklædte bl.a. kan vi konstatere at Elvis lever i bedste stil. Scan Ski havde dog i modsætningen til bus chaufførerne overvurderet vores tørst og forsøgte forgæves at få afsat de overskydende patroner. Dette er nok første gang i klubbens historie at der var øl i overskud til en picnic men ikke et ord om at vi er blevet ældre!

Onsdag var der endnu en fællesspisning på Le Canyon hvor 3 stressede franske tjenere forsøgte at servere for 100 gæster og Lars næsten blev brændt af. Det endte dog godt alle blev mætte og Lars fik en ny sweater.
Fredag var så den afskeds middag hvor vi blev hentet i minibusser og fragtet op til en lokal restaurant. Den havde været omtalt i Berlingske et par uger forinden turen og var meget elegant og stilfuld. Jeg ved ikke hvad de lokale syntes om ’dethaddevat’ men så har de da fået et indblik i dansk ski-kultur. Det var et meget lækkert måltid og udsøgt betjening.
Efter måltidet tog de fleste på Morris pub for at høre lidt rock og feste for de sidste euro.
Lørdag var vejret for alvor slået om så efter sol og kraftig frost fik vi besøg af en føhn-vind der bevirkede at sneen tøede meget og temperaturen steg omkring 15 grader. Så de fleste kom tidligt hjem for at få overstået tøjskift, bad mm.
Efter en gang afskeds lasagne på LPD gik turen atter hjemad med de sædvanlige videofilm og boglæsning.
Jeg vil godt slutte med at sige tak til alle deltagere for en god tur og minde om billedaften:

Den 22/5 kl. 17.00 til grill, dart og evt. videospil på Vejgaardspark 88.
Pris 100 dkr og inkluderer mad, øl, vand & vin. Jeg er modtagelig overfor tilbud om hjælp til madlavning mm . Svar senest 1/5.

email : gjelstrup@stenderup.com   mobil: 21614357


Vh
Erling.
 


Sidste opdatering før Val D'isere turen.

Finder du her i MS word format.

Infomøde for Val D'isere turen.

Onsdag den 14/1 kl. 19.00 i Glostrup Fritidscenter, Christiansvej 2 i Glostrup, lokale 4, på 1'ste sal.
Her vil i kunne få svar på de fleste af livets spørgsmål.(der relaterer sig til turen).
Jeg kan dog oplyse at afgang bliver fredag den 5/3 kl. 09.30 fra Glostrup Station.
HUSK : Billede(ellers finder jeg selv et) samt at restbeløbet skal være betalt !

Link til Krak


OBS! Turen er nu fuldtegnet. Man kan blive skrevet på venteliste ved at tilmelde sig som normalt -- dog skal depositum ikke indbetales før i får besked.


vh Erling.Årets ugetur – denne gang til det fantastiske Frankrig

I år har klubben igen valgt at tilbyde en tur til Frankrig i uge 11, denne gang er valget faldet på en gammel kending :

Val d’Isère

Er en del af området Espace Killy med 300 km pister der byder på alt fra off-piste skiløb(90 ruter), sorte pister(prøv The Face hjem og du har fortjent din fadøl til afterski), boulevard fræs, piste perdue(til dem der bliver væk) og skov pister omkring La Daille. Skiløbet er fra 1550 – 3500 m og er således meget snesikkert, byen ligger i 1850 m. Da der er så mange off-piste muligheder i området vil der være mulighed for at tilmelde sig et off-piste hold. Efter at have surfet adskillige timer på Internettet er vi kommet frem til at Scanski har det bedste tilbud. For de af jer der ikke kender Val D’isere vil jeg henvise til byens hjemmeside: http://www.valdisere.com

Afrejse :
Afgang fra en station i hovedstads området, forhåbentlig Glostrup fredag den 5 marts om formiddagen. Ankomst til Val D’isere lørdag kl. ca. 7.00 – 7.30, til fælles morgenmad Afgang Val D’isere, efter fælles aftensmad, lørdag 13 marts kl. ca. 19.00 Ankomst til Hovedstaden søndag 15 marts kl. ca. 12.00
Indkvartering :
Da franske lejligheder jo er designet til franskmænd og ikke til nordiske vikinger har vi valgt ’store’ lejligheder men bor kun 4 i hver. Vi indkvarteres i boligkomplekset Quartier des Verdets som ligger centralt i byen med ca. 287 m. til de primære lifter. For jer med adgang til nettet er det i kvadrant D5/E5. Som sædvanligt vil vi igen opfordre til Tour De Chambre i løbet af ugen.
Forplejning:
Morgen- samt aftensmad lørdag(ankomst), aftensmad mandag og onsdag, afskeds middag fredag, samt lørdag aften(afgang).
Transport :
Vi kører i dobbeltdækker fra Scanski nonstop over Rødby-Puttgarden så vi får mulighed for diverse indkøb, og fylder kun den øverste etage og vil som sædvanlig åbne kontoret. Da vi jo er kendte for at medbringe ekstra bagage er der også trailer til bussen.
Skiskole :
I lighed med sidste år kører vi vores skiskole efter det seneste koncept (et in-ord), dvs. 2 formiddage, 1 eftermiddag samt en hel temadag(her er det dog ikke muligt at vælge temaet : afterski). Holdinddeling bliver besluttet på velkomstmødet udfra skimæssig erfaring og snak med skiinstruktørerne. Vi kan også tilbyde et off-piste hold gennem ESF.
Skileje:
Vi arrangerer leje af ski og støvler på destinationen til konkurrencedygtige priser.
Priser :
Voksne: kr. 5.800 Turen er forbeholdt voksne. Har du børn, som du gerne vil have med på ski, henviser vi til klubbens øvrige ture. Prisen er baseret på, at turen skal løbe rundt i sig selv, skulle et mindre antal end 48 tilmelde sig, kan det betyde en prisforhøjelse.
Inkluderet i prisen :
- Transport fra et sted i hovedstads området og retur i sovebus.
- Ophold i 4 personers lejligheder type 24 eller 26C.
- Morgen- samt aftensmad lørdag(ankomst), aftensmad mandag og onsdag, afskeds middag fredag, samt lørdag aften(afgang).
- Liftkort 8 dage(lørdag til lørdag) til hele Espace Killy.
- Skiundervisning 3 halve + 1 hel dag, mulighed for off-piste hold.
- Picnic.
- Sengelinned er inkluderet og lejlighederne skal afleveres i pæn stand.


Deltagerantal :
Turen er maksimeret til 48 personer.
Tilmelding :
Tilmelding til turen sker ved at overføre 800 kr. pr. person til :
Glostrup Ski Club
/v Erling Gjelstrup :
Reg. Nr. 6302
Kontonr : 4416250
HUSK AT angive navn på alle deltagere samt adresse + e-mail adresse.
Tilmeldingen kan udelukkende ske ved indbetaling af depositum SAMT udfyldelse af tilmeldings-blanketten Bruger du blanketten i Skihajen skal den sendes til Erling Gjelstrup, Vejgårdsparken 88, 3520 Farum
Medlemmer tilmeldt i sæsonen 2002/2003 vil kunne tilmelde sig turen forlods inden 10. oktober 2003. Medlemmer indmeldt efter 1 april 2003 vil først komme i betragtning efter denne dato. Sidste dato for tilmelding er 15/11 2003. Turens restbeløb skal indbetales i forbindelse med informationsmødet i februar, besked herom senere.
Afbestilling eller aflysning :
Ved afbestilling før den 1. Februar 2004 er depositum tabt, såfremt reservedeltager ikke kan fremskaffes. Ved afbestilling efter den 1. Februar ved dokumenteret sygdom eller lignende refunderes det beløb der evt. kan refunderes på bus/lejlighed. Såfremt reservedeltager fremskaffes refunderes det fulde beløb minus 250 kr. eventuel tilbagebetaling finder først sted efter turens afvikling og afslutning af regnskab. Glostrup Skiclub forbeholder sig ret til at aflyse turen, såfremt den ikke fuldtegnes. Der tages forbehold for valutasvingninger m.m.
Overtegning :
Hvis turen overtegnes, noteres de resterende interesserede på venteliste. Depositum refunderes umiddelbart. Selve turens budget er baseret på, at turen økonomisk skal hvile i sig selv. Et mindre overskud tilfalder ubeskåret det alpine arbejde i klubben.
Informationsmøde :
Er planlagt til uge 4, detaljer kommer senere i skihajen.
Spørgsmål :
Hvis du vil vide mere og ikke holder jyllandsposten, og ikke kan vente til informationsmødet så kontakt:

Erling Gjelstrup
Telefon : hjemme : 44955977 eller mobil : 21614357
Email: gjelstrup@stenderup.com
 

(jeg er dog på ferie hele oktober!)

Videre til tilmelding ...