Collage 2001
i pdf-format.


Referat fra Hemsedal tur, 2004

Klik her for at se det oprindelige turoplæg.

Det var tåget, det sneede lidt og der stod en forholdsvis strid vind lige ind i ansigtet, når man tog 4 stole liften op. Alligevel stod jeg med et indre smil, og kiggede ned på den temmelig stejle nedtur, som skulle forceres i starten af vores tur i skoven. Gitte, Arne og jeg, havde nemlig besluttet at sådan en dag som i dag, skal der køres i skoven, da der er bedst sigt (og fordi der lige var faldet ca. 30-40 cm. sne aftenen og natten i forvejen.)

Nå – Det er vel 12 år siden jeg sidst havde stået på ski ud og ind mellem træerne, så jeg var lidt spændt. Vi sætter i gang og man bliver som dreng igen… Det indre smil er nu helt ude på læberne, og jeg falder hurtigt ind i rytmen, og bliver helt ”høj” af at køre. Vi griner og råber til hinanden undervejs, som vi kører længere gennem skoven, og stopper af og til, for lige at have styr på tropperne, så vi ikke efterlader én, med et ben på hver sin side af et træ…

Og det er så her – midt i den gode stemning – at Arne og Gitte bliver rørende enige om, at jeg – en nybegynder udi Hemseturen – skal skrive ”tur-referatet”. Så nu sidder jeg herhjemme og kigger ud på en grå, regnfuld morgen i april, og tænker tilbage på Hemsedal.

Jeg må med det samme erkende, at jeg ikke har stået på ski i Norge de sidste 20 år, og at jeg umiddelbart blev en anelse skuffet, da jeg så Norges næststørste skisportsområde. Dels er det altså ikke særlig stort, og dels er sværhedsgraden på pisterne en hel del under, hvad de Franske alper kan tilbyde.

Men det er jo NETOP det, der gør området så ideelt for børnene – de lærer hurtigt området at kende, og de velpræparerede (gad vide, hvordan man staver til det?) pister er en utrolig morsom legeplads for børn i alle aldre J

Når vi hertil lægger, de meget lækre hytter vi har til rådighed, bliver denne tur afgjort et hit, hvilket deltager antallet jo også vidner om. Vi var vist i omegnen af 120 fra klubben, som i 2 busser tog turen til Hemsedal, hvor vi så mødte Formand Dyrner med familie + de andre heldige, som i egne biler var kørt i forvejen, og havde fået 3 dages fantastisk skiløb i super vejr, inden vi ankom.

Busturen forløb uden problemer, og det lykkedes mig endda at få sovet lidt. Så jeg var kun medium radbrækket, da vi stod ud af bussen, for at klæde om på parkeringspladsen inden vi skulle have vores medbragte morgenmad oppe i ”varmestuen”. Her mødte jeg for første gang dem jeg skulle bo i hytte med, hvilket jeg havde glædet mig til, da jeg i forvejen kun kendte én – nemlig Gitte (og så kan det jo kun gå fremad J) Nej spøg til side; vi hyggede os med morgenmaden, og så var det endelig blevet tid til at få skiene på.

Vejret var ikke så godt, med ca. 2-4 plusgrader, og overskyet, men forventningen var alligevel stor da vi sad i liften, efter at alle børnene var blevet afleveret til skiskolerne. Vi var en mindre flok på 7-8 personer, som valgte at stå sammen denne dag. Og her vil jeg godt sige, at det stadig er kilde til stor glæde for en nyankommen som mig, at mærke den varme man bliver modtaget med af de ”gamle” medlemmer. Som vi alle ved, er det altså sjovere, når man står på ski sammen med andre, og jeg skal lige love for, at der er mange rigtig gode skiløbere i klubben. Det gør at man altid kan finde nogen at stå sammen med, og da det tillige er meget glade og positive mennesker, bliver skiløbet jo til det, det skal være: nemlig en LEG ! Og med ”Turbo” Preben som forreste mand blev den første dag brugt på at komme nærmest hele området rundt, så vi kunne få styr på, hvor de virkeligt gode steder lå.

Vi var så heldige, at vi kunne komme til vores hytte allerede til frokosttid (eller havde det noget at gøre med, at Gitte er turleder???), så vi fik en velfortjent frokost v. 14 tiden, hvor jeg også fik besigtiget hytten. De er godt nok lækre, og med 12 senge, var der plads nok til alle.

Efter frokosten var der lige tid til et par timers skiløb inden lifterne lukkede v. 16.30 tiden, hvilket egentlig er for tidligt på denne årstid, da der jo er masser af lys tilbage – rent faktisk bliver det først mørkt henad 8 tiden.

Tilbage i hytten var det faktisk vores ”familie”, som skulle stå for aftensmaden, og Mark og jeg gik på med krum hals, men Gitte og Arne legede turledere, og sørgede for at alle fik deres hytter og andre ”småting”…

Menuen kom til at stå på spaghettibolognese med flütes og vin til. Apropos vin: Jeg havde godt nok hørt hjemmefra, at vi selv skulle medbringe drikkevarer, men i vores hytte havde man tilsyneladende taget med til samtlige 120 mennesker!!! Det var jo HELT VILDT, som vi havde medbragt mad og drikkevarer – vi kunne have brødfødt en mindre nation, og samtidig givet dem en lille skid på! Men hygge sig – det kunne vi – og aftensmaden gled ned sammen med diverse anekdoter og en masse grin.

Da jeg var ny i forhold til den flok af garvede Hemsefolk, jeg skulle dele hytte med, spurgte jeg først sidst på dagen, om vi havde styr på, hvor vi skulle sove. Det var vist en fejl, for jeg fik dermed ”lov” til at sove i dobbeltseng med Ole, som efter sigende var god for en hel del Torsk hver nat… Heldigvis var dette en kendt problematik blandt hyttedeltagerne, og Debbie forbarmede sig over mig, og forærede mig et sæt ørepropper. Hun var åbenbart selv udsat for en fisker hver nat i form af Salling.

De næste 2 dage stod solen over os fra en næsten skyfri himmel, og da vi samtidig havde mellem 2 og 8 graders frost, var skiløbet helt perfekt, og livet det var herligt. Det er altså helt genialt, at vi bare kunne køre over i hytterne og spise frokost, tisse, få noget at drikke, eller hvad det nu var, man lige skulle. Da dag 2 var veloverstået havde Gitte og Siemen arrangeret fredagsbar lige uden for hytterne, og vi takker Kenni for at arrangere så storslået underholdning, sammen med Siemen, Murden og (naturligvis) Steen Greisen. Derfra hvor jeg stod, kunne man slet ikke se, at Kenni havde dårligt knæ, og at han sloges med 2 fyre, som vel er mere end dobbelt så gamle som ham. Til gengæld havde jeg frit udsyn, da Kenni fik fyldt skitøjet med is og sne – indtil flere gange. Vil man ikke høre, må man føle, syntes at være læren…

Lørdagen stod i klubmesterskabernes tegn, hvor alle der havde lyst, kunne prøve kræfter med portene. For mig at se, var vi alle vindere (mon ikke resultatet i de forskellige rækker er at finde andetsteds i dette blad?), og arrangementet var flot sat op med musik, livlig speak fra den meget engagerede formand, samt en kæmpe grill, med pølser og brød til det sultne skifolk. Det eneste der vel reelt manglede er et kæmpe banner, så alle de andre danskere i området, kan se hvor vi kommer fra, så vi kan få endnu flere medlemmer. For sådan et arrangement, er altså god reklame.

Om lørdagen var jeg også på brush-up kursus med Klavs Bo, hvilket jeg lærte rigtig meget af. Jeg havde aldrig været på skiskole før, og det var dejligt at opleve, at jeg stadig har meget at lære. Stor tak til Klavs Bo for hjælpen – det gjorde det endnu sjovere at stå på ski bagefter, fordi jeg nu havde fået nye teknikker, som skulle indarbejdes og arbejdes med.

Og det bringer os så til den sidste dag, hvor vejret som beskrevet i starten ikke var noget at råbe hurra for. Det kunne være en medvirkende årsag til at vi (i vores hytte i hvert fald) ikke lige frem fløjtede ud af fjerene, og skyndte os at få gjort hytten – og os selv – færdige, så vi kunne komme ud og stå på ski. En anden medvirkende årsag (hvem ved?) kunne også være, at vi de sidste 3 dage, havde tilbragt afterne med utrolig lækker mad, og festlig stemning til lidt for sent, hvilket i sidste instans havde gjort os trætte.

Men ud og stå på ski skulle vi jo – og det bringer os så til turene igennem skoven, og til hvorfor jeg lige har skrevet disse sider. Jeg glæder mig til næste år, hvor jeg håber at min tilmelding kommer hurtigt nok til, at jeg kan nå at komme med – denne gang sammen med mine piger, som jeg glæder mig til også skal opleve Hemsedal-turen.

En speciel tak skal gå til Gitte og Arne, da vi aldrig havde fået denne dejlige oplevelse, uden deres kæmpeindsats!

Jens
 

Turleder-refrat

Onsdag den 31. marts kl. 18.45 var 107 skihajer klar til at stige på busserne på Glostrup Station, på vej til Hemsedal, sne, ski og hygge. Det var 8. gang at denne meget populære tur blev afholdt.

Oppe i Hemsedal ventede 18 skihajer mere, hvilket gjorde at vi satte en uofficiel klubrekord med 125 deltager i alt. Det er vist aldrig sket før i clubbens historie.

Efter en overstået bustur, hvor busserne kun blev væk fra hinanden et par gange, lykkes det dog alligevel at ankomme samlet til Hemsedal torsdag morgen. Efter et hurtigt skiftet til skitøj og indtagelse af den medbragte morgenmad, var alle klar til at angribe de til tider frygtindgydende bakker. Nogle skulle på skiskole andre valgte at deltage på piste rundvisning, buschaufførerne skulle sove et par timer og resten kørte direkte op på chokolade cafeen for at bruge de medbragte Norske træmønter.

Som sædvanlig blev der hygget i hytterne torsdag aften og fredag vågnede vi til højt solskin og så var det på ski igen. Igen var der skiskole, bruch-up og som noget nyt i år havde vi lånt nogle porte så der var rig mulighed for at øve slalomløbet inden lørdagens mesterskaber.

Fredag kl. 17 var der fælles udendørs afterski bar. Vi sender hermed en stor tak til Siemen og Cafe Rex i Pilestræde som var sponsor af de mange Isbjørne, som blev langet over ”bardisken” i en uendelig strøm. Under afterskien beviste Kenni at selv om man ikke er så stor kan man godt lege med de store. Det er bare ikke altid man vinder. Tak til Kenni og alle hans modstandere, for den til tider sjove og meget barnlige underholdning.

Lørdag holdt vejret så vi kunne holde Hemsemesterskaberne i solskin og der blev rykket rundt på nogle af de tidligere mestre. I år var der også pokal til snowboarderne, og gæt engang!! Boye måtte vige pladsen til Mathias. Godt gået Mathias. Faktisk var der god tilslutning i snowboard rækken – efter instruktion var der 9 der måtte prøve kræfter med vores ellers så sikre vinder.

Præmieoverrækkelsen var en sand gaveregn, sponsoret af Jørgen Pedal og Snowfun i Roskilde

Ungdomshytten inviterede alle til deres hytte lørdag aften og mange valgte at lægge vejen forbi hytten
for at feste sammen med de unge. Lige efter midnat var det tid til at gå over til Smølfehytten, hvor der blev sunget fødselsdagssang for Tommy som rundende de 65 år – Tillykke og tak for øl. Rygterne siger at festen forsatte det meste af natten, ganske som den plejer.
Vores stakkels formand havde en ski eller 2 på – han ankom til fødselsdagsfest med ski på, bare fordi der var faldet 20 cm. nysne. Hømm……. Formanden selv påstår at han nogle timer forinden, var gået næsten op til toppen af bjerget sammen med nogle andre skihajer for at nyde det friske sne !!!

Søndag morgen blev busserne pakket og så var det igen ud på ski – vejret var ikke det bedste så
der blev brugt en del tid i varmestuen, det blev en lang dag med både regn og sne.

På vej hjem fik vi flydende frokost, regnen silede ned i vores aftensmad, så ret hurtigt sad alle i busserne igen og vi kunne fortsætte turen hjemad mod Glostrup.

Mandag morgen ankom vi til Glostrup Station kl. 6.30 og vi takker jer fordi I havde lyst til at deltage på vores tur.

Hilsen Arne, Dyrner og Gitte
 

Hemse-msetrskab, resultater

Børn 0 - 10 år      
1 Peter Krambeck   1993 28,31
2 Niklas Elsborg   1994 31,56
3 Selina Birk   1994 36,65
4 Martin Krambeck   1996 36,88
5 Casper Rasmussen   1995 37,19
6 Louise Greisen   1995 43,19
7 Emil Damm   1997 43,5
8 Line Gille   1994 45,41
9 Mette Møller   1996 51,22
10 Mie Lykke   1993 54,59
11 Simon S. Heidensleben   1999 60,01
12 Alexander Hatholt   1995 60,08
13 Christine K. Greisen   2000 60,23
14 David Winther   1998 60,94
Junior 11-15 år    
1 Kia Birk   1989 30,41
2 Anders Bonfils   1991 30,71
3 Rikke Greisen   1992 32,13
4 Nicolai Randrup   1991 34,34
6 Nick Pedersen   1989 36,97
7 Sasha Pedersen   1992 39,41
Damer    
1 Gitte Pedersen     30,94
2 Neel Hansen     33,19
3 Melissa M. Pedersen     33,4
4 Kirsten Andersen     33,75
5 Helle Sørensen     34,04
1 Kira Andersen     34,19
6 June Elsborg     35,44
7 Isabella M. Pedersen     35,97
8 Maj-Britt Birk     37,9
9 Mette Damm     38,28
10 Birgit Bonfils     38,44
11 Vibeke perret-gentil     39,37
12 Michéle Tietze     42,63
13 Rita Burchardi     45,9
14 Charlotte Fink     47,37
15 Bente Keittelmann     54,13
Herrer    
1 Rune Rasmussen     26,37
2 Siemen van Leeuwen     27,13
3 Kenni Elsborg     27,6
4 Torben Sørensen     27,81
5 Torben Greisen     28,25
6 Morten Vestergård     28,78
7 Sebastian Andersen     28,78
8 Jens Normand     29,93
9 Oliver Hansen     30,29
10 Preben Elsborg     31,23
11 Ernst Nieman     31,4
12 Arne Koch Nielsen     31,63
13 Jørgen Groskopf     31,78
14 Morten Dyrner     31,78
15 Bent pedersen     31,81
16 John Riis Nielsen     32,81
17 Lars Hansen     33,72
18 Johnni Damm     34,03
19 Michael Andersen     34,63
20 Ole Frederiksen     34,84
21 Erik hansen     34,99
22 Karsten Hede     36,5
23 Kenneth Jørgensen     37,75
24 Kim A. Pedersen     37,84
25 Michael Larsen     38,28
26 Jens Horum     39,88
27 Finn Henriksen     42,87
28 Peter Bodholdt     43,32
29 Poul Clemmensen     43,94
30 Daniel Alfastsen     44,49
31 Jakob Herold     45,75
32 Marck Hoffmann     49,1
33 Niels Lemming     52,19
34 Lars Hatholt     dis
Instruktør    
1 Fritz Krambeck     24,94
2 Steen Greisen     26,75
3 HHk Heidensleben     27,13
4 Karen Jørgensen     28,25
5 Lisa Burchardi     28,6
6 Klavs Bo Greisen     29,38
Snowboard    
5 Mathias Hansen     35,53
2 Boye Winther     36,43
3 Jannik Møller     36,58
4 Thomas Bonfils     48
5 Kristinna pedersen     57,93
6 Joachim Keittelmann     59,56
7 Nicklas Winther     60,03
8 Julie Keittelmann     60,12
9 Rikke Pedersen     60,18
Hemsedal 2004

Gå ikke glip af de sidste mange år supersucces
 

Hemsedal er kommet for at blive!! Endnu engang, (den 8. i rækken), inviteres du med på klubbens ubetinget største succes af en klubtur. Gå ikke glip af endnu en dejlig afslutningstur med hyggeligt og familievenligt skiløb, en god og varmende forårssol, lange lyse aftener og samvær med de bedste kolleger fra skiklubben. Med andre ord, den suverænt bedste måde at sige farvel til skisæsonen og goddag til foråret!

Igen i år har vi bestilt 10 hytter som giver plads til 120 personer. Da vi har sat en begrænsning i antal bussæder ved ca. 110 stk., vil det sige, at vi igen i år åbner mulighed for kør-selv-tur.

Sidste sæsons ungdomshytte var en stor succes, så den vil selvfølgelig blive gentaget. Hytten er til de unge (fra 14-15 år og op, og nej, Steen G, du er blevet for gammel nu). Hvis du er interesseret i at bo i ungdomshytten, skal du huske at skrive det på tilmeldingsblanketten.

Vedr. ungdomshytten, vil jeg holde et info-møde med de unge og deres forældre så alle ved hvad det indebær at bo i hytten.

Kom ud af startboksen, for Hemsedal-turen plejer at være et tilløbsstykke af de store, så hvis du ikke vil hænge fast i en kedelig venteliste, med usikkerhed for deltagelse, så skynd dig at få tilmeldt dig!

Afrejse:
Onsdag aften den 31. marts 2004 og kommer hjem mandag morgen d. 5. april 2004.

Ski Hemsedal
Ski Hemsedal er et at Norges største skiområder med snesikkerhed hele sæsonen, som strækker sig fra november
til maj. Terrænet er meget børnevenligt samtidig med, at der byder på gode udfordringer til den øvede skiløber.
Ski Hemsedal bruges blandt andet til uddannelse af klubbens instruktører. Højeste punkt i Hemsedal er 1920 m og den
alpine højdeforskel er 800 m, hvilket svarer til de fleste steder i Østrig.

40 km pister (løjper)
28 pister (løjper)
Gode muligheder for off-piste
2 pukkelpiste (kulebakker)
5 stolelifte
8 træklifte
Liftkapacitet til 23.000 personer i timen
Snekanon på 5 piste
5 ”drop-in” steder i terrænet
Se i øvrigt Hemsedals pistekort på internettet på adressen www.skiinfo.no/hemsedal

Indkvartering
Vestlestølen hytter. Som før, skal vi bo midt på bakken, hvor vi kan køre til og fra skianlægget på ski. 10 stk. komfortable hytter på 160m2. Nyere hytter at høj standard beliggende tæt ved Hemsedal skicenter. Sengepladser til 12 personer fordelt på 4 soveværelser, 2 med dobbeltseng og køjeseng og 2 med dobbeltseng. Stue med pejs, tv, stereoanlæg og telefon. Køkken med komfur, køl, frys, mikroovn og opvaskemaskine. Service til 12 personer. 3 badeværelser med bruser og wc. Badekar og sauna. Tørrerum med vaskemaskine. Gulvvarme i alle rum. Veranda med flot udsigt over skicenteret og Hemsedal.

Forplejning
Der bliver udpeget et par ”madformænd” for hver hytte, som får opgaven med at koordinere hvad den enkelte skal medbringe af mad, samt opgaven at indskærpe til medlemmerne om, at begrænse deres madforbrug.

Transport
Der er afgang fra Glostrup Station kl. 19.00 onsdag d. 31. marts 2004. Vi kører i dobbeltdækker - /højdækkerbus med sove-/flysæder, toilet, bar/køkken og video. Vi forventer at være fremme torsdag morgen kl. 7.00.
Afgang fra Hemsedal kl. ca. 17.00 søndag d. 4. april og forventet hjemkomst kl. ca. 6.00 mandag d. 5. april.

Skiskole
Traditionen tro vil der være undervisning af klubbens egne instruktører for alle børnene (5 til 16 år) samt rå-begyndere.
Det foregår 3 formiddage.
På denne tur vil der bliver tilbudt ”brush-up” undervisning for de øvrige. Brush-up undervisningen er tænkt som et tilbud til dem som gerne lige vil have pudset stilen af - eventuelt i en eller anden speciel form for terræn som f.eks pukler, dybsne eller porte. Omfanget af undervisningen vil typisk være 2-4 timer og inddelingen i hold på 8-10 personer baseret helt på deltagerenes egne ønsker og udsagn. Deltagelse i brush-up forudsætter tilmelding hjemmefra inden 1. november i forbindelse med tilmelding til selve turen. Der vil som udgangspunkt ikke være mulighed for at tilmelde sig i sidste øjeblik før afrejse eller på stedet.

En af formiddagene afholder vi selvfølgelig vores efterhånden traditionelle Hemsemesterskab i slalom, snowboard og andre mærkelige ting.

Skileje
Der er selvfølgelig mulighed for at leje skiudstyr i Hemsedal. Se evt. priserne på Hemsedals hjemmeside www.skiinfo.no/hemsedal


Pris
Voksne 2.400 kr.
Junior (7-15 år) 2.000 kr.
Børn (0-6) 1.550 kr.

Nedslag i prisen ved kør selv (12 personer) 300 kr. pr person.

Inkluderet i prisen
Bustransport fra Glostrup til Hemsedal og retur, færgebilletter, vejskat, brændstof, liftkort til 4 dage samt ophold i hytter. Ikke inkluderet i prisen. Mad, drikkevarer, rengøring af lejligheder samt skileje.

Deltagerantal
Turen er maksimeret til 120 personer.
Hurtig tilmelding tilrådes. Selvom der er plads til mange blev turen udsolgt på 8 dage sidste gang.

Tilmelding
Tilmelding til turen sker ved at indbetale 500 kr. pr. person på konto 3140 3140 527246
Husk at skrive afsender samt e-mail adr. på overførselen.

Tilmeldingen kan udelukkende ske ved indbetaling af depositum SAMT udfyldelse af enten den elektroniske tilmeldings-blanket, eller papir-blanketten fra den seneste skihaj.
Bruger du blanketten i Skihajen skal den sendes til Gitte Pedersen Ved Kirkebjerg 34 st. th. 2605 Brøndby.

Sidste frist for tilmelding er den 1. december 2003.
Restbeløb d, 1. marts 2004

Medlemmer tilmeldt i sæsonen 2002/2003 vil kunne tilmelde sig turen forlods inden 10. oktober 2003. Medlemmer indmeldt efter 1 april 2003 vil først komme i betragtning efter denne dato.

Afbestilling eller aflysning
Ved afbestilling før den 1. marts 2004 (skriftligt) er depositum tabt, såfremt reservedeltager ikke kan fremskaffes. Ved afbestilling efter den 1. marts 2004 ved dokumenteret sygdom eller lign. tilbagebetales det beløb, der eventuelt refunderes af hytter, liftkort m.v. Såfremt reservedeltager kan fremskaffes refunderes det fulde indbetalte beløb minus 250.00 kr. Eventuelt tilbagebetaling finder først sted efter turens afvikling og afslutning af rejseregnskab. Glostrup Skiclub forbeholder sig ret til at aflyse turen, såfremt turen ikke fuldtegnes. Der tages forbehold for valutasvinger, prisstigninger på olie, færgebilletter, vejskat m.m.

Overtegning

Hvis turen overtegnes, kommer de resterende interesserede på venteliste. Depositum refunderes umiddelbart. Selve turens budget er baseret på at turen økonomisk skal hvile i sig selv. Et mindre overskud til falder ubeskåret det alpine arbejde i Glostrup Skiclub.

Information
Sædvanen tro, får I en info-skrivelse om turen (og der afholdes kun info-møde for deltagerne i ungdomshytten), som gerne skulle besvare de fleste spørgsmål. Har du alligevel spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte Gitte på 20816138 (aften/weekend) eller e-mail til Gitteg@pedersen.mail.dk


En lille overraskelse
Denne gang skal vi selvfølgelig også prøve at lave noget vi ikke har prøvet på en Hemsetur. Mere om det senere.


Har du stadig ubesvarede spørgsmål, så skynd dig at ringe til mig på telefon:
20 81 61 38 eller 43 63 11 38 (aften og weekend) eller skriv til Gitteg@pedersen.mail.dk

Jeg gælder mig til at se jer.

Skihej fra Gitte
 

 

Straks videre til tilmelding ...